Workshop Foto Flitstechniek: Hoe gebruik ik mijn flitser?

Meld je aan voor de Workshop Flitstechniek op 9 september 2017 in Valkenburg.

Fotograaf Johan Huizing van Het Flitshuis geeft een unieke Workshop Foto Flitstechniek: Hoe gebruik ik mijn flitser?  En hij verklapt het geheim van het Flitshuis.
(Ben er snel bij: aanmelden kan tot 6 september 2017)

 Aanmelden kan tot 6 september 2017 

We gaan terug naar waar de flitser zijn naam aan te danken heeft. Flitsen. Johan neemt je mee door de basistechniek van de flitser en daarbij gaan we alle hulpmiddelen die het flitsen makkelijker zouden moeten maken uitzetten. We gaan dus compleet in de manuele stand met de flitser. Maar ook de camera gaat in de manuele stand. Het hulpmiddel hierbij is, Het Flitshuis. Het Flitshuis is dus niet alleen de naam waaronder de workshop gegeven wordt het is ook een model wat je helpt om het flitslicht maar ook het aanwezige licht, het sfeer bepalende licht, onder controle te hebben en te houden.

Maar dat niet alleen. Je krijgt de controle (terug) over scherptediepte en dynamiek (beweging) tijdens het flitsen. Maar we gaan ook de grenzen opzoeken. Wat kan wel en wat kan niet en zijn hier dan nog uitwegen in te vinden. Tijdens de workshop krijg je je eigen Flitshuisje mee voor in de fototas. Zo heb je altijd de hele workshop in je fototas.
De workshop is geschikt voor alle fotografen van amateur tot en met professioneel. Voor de fotografen die af willen stappen van de automatische stand op de flitser naar de handmatige bediening van de flitser.

Na de workshop krijg je toegang tot de geheime kamer van het Flitshuis. Dit klinkt heel spannend, maar het is een afgeschermde Facebook groep met enkel leden die hebben deel genomen aan de workshop. In deze groep kan je je flitsfoto’s delen en feedback vragen. Maar natuurlijk ook feedback geven. Vragen over flitsers, triggers, specifieke vragen van je camera mbt flitsinstellingen enz enz. En je kunt mee doen aan opdrachten om zo de theorie up to date te houden.

Overige informatie

Workshop Foto Flitstechniek: Hoe gebruik ik mijn flitser?
Zaterdag 9 september 2017 van 12:30 – 17:00 uur.
Locatie: Valkenburg (Limburg)
Prijs  € 65,00 p.p. (max. 10 personen)

• Neem mee:
– camera met een leeg geheugenkaartje en een volle accu
– flitser met volle batterijen
– triggers, is niet noodzakelijk
– statief voor je flitser(s) is niet noodzakelijk
• Flitsfoto’s die je gemaakt hebt en waar je vragen over hebt. Neem deze dan mee op een USB stickje

Testimonial
Karin Riethoven
Dit is een enorm leerzame workshop gevolgd,  je de theorie al snel in de praktijk kon brengen. Voor iedereen die met fotografie bezig is en wil leren flitsen op de manuel stand, is dit zeker een aanrader.